Örtkycklingpanna med pasta
Ingredienser:
Färsk basilika
Gör såhär:
Under tiden som kycklingen steks börjar du koka pastan och sedan hackar du kryddorna, vitlöken och blandar med en skvätt olivolja. Mängden bestämmer du själv efter tycke och smak. Snåla inte så blir det utmärkt! :) Strax innan kycklingen är klar tillsätter du kryddblandningen och steker ihop det. Sedan klickar du i cremé fraiche i önskad mängd och låter alltsammans koka ihop.
Klyftad bakpotatis och Västkustsallad
Årets Premiärgrillning!
Middag på Bishops Arms
Min Club Sandwich :)
Mild thaigryta med kyckling
En av mina favoriter i det thailänska köket :)
Ingredienser:
300 gram kycklingfilé skuren i tunna skivor, cirka 0,5 centimter
100 gram cashewnötter
1 liten klyftad gul lök
1 liten klyftad röd lök
Pressad vitlök
1 strimlad paprika
½ blomkål
½ broccoli
2-3 morötter skuret i slantar
½ zuccini skuret i halvmånar
8 matskedar oystersås
0,5 tesked thaifisksås (eller hellre svampsås om du får tag i det)
1 nypa socker
8 matskedar vatten
Mängden grönsaker är helt och hållet en smaksak, öka eller minska efter tycke och smak. Skär gärna stora bitar av grönsakerna. Du kan öven häva i t.ex. minimajs och vattenkastanjer.
Gör såhär:
1. Fräs kycklingen och stek på hög värme i cirka 3-4 minuter.
2. Tillsätt övriga grönsakerna i grytan och fräs dem hastigt tillsammans med kycklingen.
3. Tillsätt oystersås, vatten, svampsås och socker (blanda gärna ihop separat innan).
4. Rosta cashewnötterna och tillsätt dem i grytan.
5. Servera med jasminris.
Helstekt Fläskytterfilé med Whiskeysås
Beef Sukiaki
Ölmarinerade Revbenspjäll
Då marinaden blev så god beslöt jag mig för att göra en sås på den också. Jag blandade vetemjöl + grädde som bottenredning, sedan fyllde jag bara på med marinad och grädde samt lät det koka ihop. Till det blev det ris och en grönsallad med mozzarella och balsamvinäger. Mums!
Äggfria pannkakor
Till 2-3 vuxna personer brukar jag göra smet enligt detta recept:
Nyårsafton
Till huvudrätt blev det stekt lax, dillkokt potatis, ärtor, grönsallad, citron och en sås gjord på majonäs, cremé fraiche, dill, citron, salt och peppar. Väldigt enkelt och gott!
Till dessert gjorde jag ingefärsinkokta päron som serverades med vaniljglass, mums!