Örtkycklingpanna med pasta

En nybliven favorit i kycklingrecepthögen är detta. :) Jag blev bjuden på denna rätt en gång och föll som en pannkaka för smaken, färska kryddor och krämighet så smakpaletten susar på små luddiga moln.
Ingredienser:
Kycklingfilé
Cremé fraiche - Franska örter
Färsk timjan
Färsk rosmarin
Färsk basilika
Vitlök
Olivolja
Gör såhär:
Skiva önskad mängd kycklingfilé och bryn gyllenbrunt i stekpanna.
Under tiden som kycklingen steks börjar du koka pastan och sedan hackar du kryddorna, vitlöken och blandar med en skvätt olivolja. Mängden bestämmer du själv efter tycke och smak. Snåla inte så blir det utmärkt! :) Strax innan kycklingen är klar tillsätter du kryddblandningen och steker ihop det. Sedan klickar du i cremé fraiche i önskad mängd och låter alltsammans koka ihop.

Klyftad bakpotatis och Västkustsallad

Ibland är lata dagar goda dagar! Köpte en västkustsallad och klyftade upp två bakpotatisar, ringlade över olivolja samt strösslade över flingsalt. In i ugnen på 200°C, vända då och då. Sen bara lägga upp på tallriken, klicka på röra och toppa med färsk timjan. Mums!



Årets Premiärgrillning!

När snön äntligen kom till stan så passade jag på att släpa fram grillen och premiärgrilla för i år. Jag är världsmästare på timing ibland, haha! Nåväl, det lyckades alldeles utmärkt sånär som på att jag halkade och tappade några grillspett i snön, men det gjorde inget då jag gjorde alldeles för många iallafall. Det blev supersmarrigt! Det blev vanlig karrékotlett i marinad, grillspett med grönsaker, klyftpotatis och bearnaisésås.


Middag på Bishops Arms

Ägnade en mysig kväll i gott sällskap på Bishops Arms, supergod mat som vanligt! Själv så beställde jag en Club Sandwich, och sällskapet åt en smarrig fisk och skaldjursgryta.

Min Club Sandwich :)

Och så fisk och skaldjursgrytan.

Mild thaigryta med kyckling

En av mina favoriter i det thailänska köket :)


Ingredienser:

300 gram kycklingfilé skuren i tunna skivor, cirka 0,5 centimter
100 gram cashewnötter
1 liten klyftad gul lök
1 liten klyftad röd lök
Pressad vitlök
1 strimlad paprika
½ blomkål
½ broccoli
2-3 morötter skuret i slantar
½ zuccini skuret i halvmånar
8 matskedar oystersås
0,5 tesked thaifisksås (eller hellre svampsås om du får tag i det)
1 nypa socker
8 matskedar vatten

Mängden grönsaker är helt och hållet en smaksak, öka eller minska efter tycke och smak. Skär gärna stora bitar av grönsakerna. Du kan öven häva i t.ex. minimajs och vattenkastanjer.


Gör såhär:

1. Fräs kycklingen och stek på hög värme i cirka 3-4 minuter.
2. Tillsätt övriga grönsakerna i grytan och fräs dem hastigt tillsammans med kycklingen.
3. Tillsätt oystersås, vatten, svampsås och socker (blanda gärna ihop separat innan).
4. Rosta cashewnötterna och tillsätt dem i grytan.
5. Servera med jasminris.


 


Helstekt Fläskytterfilé med Whiskeysås

Testade detta recept, men valde att byta ut fläskfilén till fläskytterfilé i stället, vilket fungerade alldeles utmärkt! :) Maten blev kanongod, även om jag halverade mängden whiskey i såsen, hehe. Valet av whiskey föll på en flaska Ardbeg, vilket är en ypperlig matwhiskey med sin söta fylliga rökighet. Detta recept kommer jag garanterat att spara till fler gånger!

Beef Sukiaki

Idag testade jag att göra Beef Sukiaki med syrad vitkål och ris. Tyvärr blev det inte riktigt så gott som förväntat denna gång, men det gick att äta. Receptet var okej, men det kändes som om det saknades något viktigt, och kålen blev fruktansvärt sockrig. Dock kom jag aldrig fram till vad det kunde vara som saknades smakmässigt. Nåväl, bättre lycka med nästa test! :)

Ölmarinerade Revbenspjäll

Såg ett riktigt spännande recept för ett tag sedan som jag beslutade mig för att testa. Det är öl/cognacsmarinerade revbenspjäll med tigersås och sweet chili i. Det var en otroligt spännande smakupplevelse, så gott! Receptet finner ni här: Matlust iFokus - ölmarinerade revbenspjäll. Själv så valde jag Kilkenny i stället för Norrlands Guld, samt Hennesycognac. Det är ju dock en personlig smaksak vilken öl och cognac man vill ha. :)


Då marinaden blev så god beslöt jag mig för att göra en sås på den också. Jag blandade vetemjöl + grädde som bottenredning, sedan fyllde jag bara på med marinad och grädde samt lät det koka ihop. Till det blev det ris och en grönsallad med mozzarella och balsamvinäger. Mums!

Äggfria pannkakor

Då jag är väldigt känslig emot ägg så utesluter jag det ur kosten i perioder, så här kommer mitt recept på goda äggfria pannkakor.
Till 2-3 vuxna personer brukar jag göra smet enligt detta recept:
4 dl vetemjöl (packa mjölet i måttet)
8 dl mjölk
1 msk No Egg äggersättning (rågat mått)
vaniljsocker och salt efter smak
mät upp de torra ingredienserna och blanda dem. Tillsätt sedan hälften av mjölken och vispa bort alla klumpar (jag brukar använda elvisp eftersom avsaknaden av ägg kan krångla till det). Häv sedan i resten av mjölken.

Nyårsafton

Till förrätt gjordes avokadohalvor med pressad citron och kräft/romröra. Köpte en röra av fiskdisken på lokala kvantum, vilket visade sig vara otroligt god! (Ops, får man säga sånt i en matblogg haha, att man inte gör allting själv? ;) )



Till huvudrätt blev det stekt lax, dillkokt potatis, ärtor, grönsallad, citron och en sås gjord på majonäs, cremé fraiche, dill, citron, salt och peppar. Väldigt enkelt och gott!

Till dessert gjorde jag ingefärsinkokta päron som serverades med vaniljglass, mums!


Jul och Nyår

Nu var det ett tag sedan jag skrev här sist, kort och gott därför att jag har varit bortrest över julen. :) Därför kommer jag heller inte att blogga om julbordet, men nyårsmaten kommer att dyka upp inom kort.

RSS 2.0