Kanelbullar

Har precis köpt mig en köksassistent och var bara tvungen att inviga den med ett kanelbullebak! Tyvärr blev bullarna cement och smakade alldeles för mycket salt, men dom blev iallafall fina att titta på! ;) Så ett varningens ord om det medföljande bullrecepetet till OBH Nordicas Hercules! *skratt* 


Surdegsbakning!

För ett tag sedan fick jag besök och fick då surdeg i present. Sagt och gjort så har jag ägnat senaste tiden åt att försöka lära mig baka med surdeg, vilket går helt suveränt! Kommer nog aldrig mer att baka med bara vanlig jäst! Det blir så otroligt mycket godare med surdeg, och dessutom är det mycket mera lättbakt.

En bild på dagens brödbak. :)

Fläskfilé med Salviasås

Testade ett nytt recept med Fläskfilé, salvia och balsamsås samt klyftpotatis. Enkelt och urgott! Har redan hunnit bjuda på rätten två gånger, bägge blev succé. En ny favoritbjudrätt helt klart!

http://www.kokaihop.se/recept/flaskfile-i-salvia-och-balsamsas


Charlotte Perrellis Dinkelpizza

Hittade ett spännande och mumsigt pizzarecept på aftonbladet plus som jag beslutade mig för att testa. Mums! Helt klart godkänt.


Äggfri tomat och lökpaj

Här kommer ett smarrigt tillbehör som till min stora lycka är både en paj och äggfri!

Ingredienser:
1½ dl vetemjöl
50g smör
2 msk vatten

1-2 st stora gula lökar
1 förp. körsbärstomater
1 dl riven ost
1 dl filmjölk
1 dl Cremé fraiche
salt, peppar, basilika, timjan

Gör såhär:
Blanda ihop pajdegen, klä formen och nagga botten med en gaffel. Förgrädda i 225°C i 10 minuter.
Stek löken mjuk med lite smör, men den ska inte få färg.
Varva lök och tomater i formen. Blanda resten och töm över.
Grädda resten i 30-60 minuter. Pajen skall få färg och bli någorlunda stabil.
Eftersom pajen är äggfri blir den något lös.
 
Tänk på att till större pajformar kan receptet behöva dubblas.
 

Amandas Laxröra

Min goa väninna är en hejjare på matlagning, här kommer hennes smarriga laxröra!

Ingredienser:
500g laxfiléer
140g bacon
1 liten gul lök eller knipplök
1st paprika
2st kvisttomater eller några körsbärstomater
1 klyfta vitlök
2-3 dl cremé fraiche
1 dl riven hårdost eller fetaost
färsk basilika, citronpeppar och salt

Gör såhär:
Förbered ingredienserna genom att skära laxen i mindre bitar,
klipp baconet, dela tomater, paprika och lök. 
 
Stek ihop lax, bacon, lök, paprika och tomater.
Pressa ner vitlöken och krydda med salt, basilika och citronpeppar. 
 
Tillsätt cremé fraiche och riven ost tills du får önskad konsistens.
Låt puttra ihop lite kort och servera med pasta. 
 

Kycklingröra med soltorkade tomater och västerbottensost

Snabbt, lätt och löjligt gott! Passar utmärkt i höst/vinterrusket. :)

Ingredienser:
600g kycklingfilé
1 st gul lök
1 liten burk soltorkade tomater
1 dl hönsbuljong
2 dl vispgrädde
½ msk torkad basilika
2 dl riven västerbottensost
salt och peppar

Gör såhär:
Skiva kycklingfiléerna, strimla tomaterna och löken. Bryn i stekpanna, använd gärna oljan från tomaterna.
När kycklingen och löken fått bra färg tillsätt buljong och grädde. Krydda och låt koka ihop i ca 5 minuter. Vänd ner osten och servera med tagiatelle. 
 

RSS 2.0