Äggfri tomat och lökpaj
Här kommer ett smarrigt tillbehör som till min stora lycka är både en paj och äggfri!
Ingredienser:
1½ dl vetemjöl
50g smör
2 msk vatten
1-2 st stora gula lökar
1 förp. körsbärstomater
1 dl riven ost
1 dl filmjölk
1 dl Cremé fraiche
50g smör
2 msk vatten
1-2 st stora gula lökar
1 förp. körsbärstomater
1 dl riven ost
1 dl filmjölk
1 dl Cremé fraiche
salt, peppar, basilika, timjan
Gör såhär:
Blanda ihop pajdegen, klä formen och nagga botten med en gaffel. Förgrädda i 225°C i 10 minuter.
Stek löken mjuk med lite smör, men den ska inte få färg.
Varva lök och tomater i formen. Blanda resten och töm över.
Varva lök och tomater i formen. Blanda resten och töm över.
Grädda resten i 30-60 minuter. Pajen skall få färg och bli någorlunda stabil.
Eftersom pajen är äggfri blir den något lös.
Eftersom pajen är äggfri blir den något lös.
Tänk på att till större pajformar kan receptet behöva dubblas.

Kommentarer
Trackback