Äggfri tomat och lökpaj

Här kommer ett smarrigt tillbehör som till min stora lycka är både en paj och äggfri!

Ingredienser:
1½ dl vetemjöl
50g smör
2 msk vatten

1-2 st stora gula lökar
1 förp. körsbärstomater
1 dl riven ost
1 dl filmjölk
1 dl Cremé fraiche
salt, peppar, basilika, timjan

Gör såhär:
Blanda ihop pajdegen, klä formen och nagga botten med en gaffel. Förgrädda i 225°C i 10 minuter.
Stek löken mjuk med lite smör, men den ska inte få färg.
Varva lök och tomater i formen. Blanda resten och töm över.
Grädda resten i 30-60 minuter. Pajen skall få färg och bli någorlunda stabil.
Eftersom pajen är äggfri blir den något lös.
 
Tänk på att till större pajformar kan receptet behöva dubblas.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0