Boef bourguignon - Burgundisk köttgryta


Du behöver följande:

1 kilo nötgrytbitar
5 deciliter svamp (kantareller och kastanjechampinjoner)
8 schalottenlökar
2 vitlöksklyftor
2 paket bacon
1/4 rotselleri
1,5 matsked tomatpuré
2 lagerblad
timjan
1 tesked socker
3 matskedar vetemjöl
11 deciliter kalvbuljong
2 matskedar soya
Färska kryddor till garnering

 

Gör så här:

Klipp upp baconet och förbered ingredienserna (skala löken och så vidare..)

Stek sedan upp baconet och tillsätt lök, svamp, rotselleri, tomatpuré, timjan och lagerblad.  Låt fräsa ihop några minuter. Tillsätt sedan mjölet och rör ihop.
Under tiden som det steks ihop så blandar du till buljongen och tillsätter soyan i en rejäl gryta. Stek sedan upp köttet och tillsätt i grytan och låt koka länge och väl. Tillsätt även bacon/lökröran i grytan. (Vill du ha riktigt mört kött så börja med att steka och koka köttet först i minst en timme.)
Smaka sedan av grytan med socker och salt. Garnera med färska kryddor.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0