Bullbak i blandade smaker!

Gjorde en laddning bullar och provade att fylla hälften av dem med äppelmos och kanel i stället för det vanliga kanel och socker. Blev riktigt gott, men ack så fula bullarna blev haha! Ni ser nog vilka som är vanliga kanelbullar och vilka som är experimentet. ;)

 
 

Hemkokt Rabarbersirap

Jag fick tipset att koka rabarbersirap på skal, väldigt fiffigt att ta tillvara på dem också!
Sagt och gjort så provade jag, och det blev kanongott!

Du behöver:

250 gram rabarberskal
1 ½ dl socker
1 dl vatten

Blanda allt i en kastrull och koka några minuter.
Sila av skalen och koka tills dess att det blivit tjockare.
Klart! Plättlätt! :)
 
 
 

Skinkstek marinerad i honung och äppelcidervinäger!

I butikerna här är det svårt att få tag i en fin bit skinkstek med fettkappan kvar, så jag gjorde en marinad som jag öste steken med under tillagningen. Det blev urgott!

 Det här behöver du:
 
ca 1kg skinkstek med eller utan kappa
timjan, rosmarin, salvia, ingefära
salt och peppar
äppelcidervinäger
flytande matlagningshonung
 
Jag brukar skåra köttet ordentligt på ovansidan och massera in kryddorna ordentligt. Sedan blandar du ca 1dl äppelcidervinäger och någon matsked honung och penslar över köttet. Allt eftersom köttet steks i ungen sen så öser du det. Ugnen ska vara på 175°C och köttet ska bli 80°C, det tar ca 1,5 - 2h.
 
Jag gjorde en sås på stekskyn som blev över, vanlig bottenredning med smör och mjöl, på med en skvätt mjölk och stekskyn. Sedan hade jag i en klick äppelmos också, samt en köttbuljongtärning och soya. Servera med kokt potatis, äppelmos och svartvinbärsgelé.
 
 
 
 

Triple Chocolate Cheesekake!

En stor fet mastig maffig chokladdröm i tre magnifika lager mixat med färskost på kakbotten! Galet mättande och precis lika gudagott som det låter! Receptet finner du här:
http://bakedwithstyle.com/triple-chocolate-cheesecake/ 

Men några varningens ord, den är väldigt maffig! Passar bäst till större tillställningar, typ dop, bröllop, studenten etc. Inte nåt du har till kaffet sådär en torsdagkväll..


 
 

Surstek med knödel, stekt rödkål och sås!

För ett tag sedan blev jag bjuden på en tysk afton, och denna rätt serverades. Totalfrälst tiggde jag såklart receptet och provade själv också med blandad framgång. ;) Några språkmissar blev det allt, och knödeln blev till studsande tapetklister haha! Såsen råkade jag tolka svartpepparn som pepparkakor i stället, men den kak-såsen blev grymt god! Det kommer jag lätt att göra även nästa försök! Tyvärr tror jag receptet är lite smått hemligt, så jag lägger inte ut det här för säkerhets skull. :)

 
 
 

Valnötsbröd med honung och färsk rosmarin

Här kommer ett recept på ett himmelskt gott bröd! Se upp, här kan man frossa ;) 
http://www.alltommat.se/recept/Valnotsbrod-med-rosmarin-8405
Jag bakar alltså på dinkel, inte vetemjöl.

 
 
 

"Snabbmat" efter träning!

När man har segat sig igenom ett hårt pass på gymmet och i det närmaste kryper hem som en slagen hjälte känner man sig kanske inte alltid så super-kreativ och jättepepp på att stå i köket i någon timme, hängandes dubbelvikt över diskbänken väntandes på mat.. Så då vill man att det ska gå snabbt och lätt! Jag brukar svänga ihop en kycklingfilé med cremé fraiche (här med vitlök och parmesanost), och käka broccoli och grönsallad till. Snabbt, gott och nyttigt. Njut! :)

 
 
 

Grillparty!

Älskade grill! Sommaren i ett nötskal, här har vi gått ihop några vänner och hade grillknytis. Det var fransyska, kycklingspett, majskolvar, sparris, paprikor, tomatsalsa, tsatziki, guccamole, grönsallad, halloumi, matvetesallad med fetaost och rödlök, potatissallad och gud vet var mer jag nu har glömt att nämna! :)

 
 
 
 

Latmansmat; rostade rotfrukter med kycklingklubbor

Ibland har man bara inte lust att spendera "halva dan i köket", såna dagar kan det se ut såhär hos mig! Konceptet är plättlätt, ta dina favoritgrönsaker/rotfrukter/whatever och skala/tärna. Jag har använt potatis, sötpotatis, zuccini, rödbetor, lök, rödlök och paprika i olika färger. Strössla över flingsalt och grovmalen svartpeppar. Blanda olivolja och rejält med pressad vitlök och pensla över (kan med fördel stå och dra ett dygn innan). Kör på med 200°C i 45-60 minuter, tills grönsakerna är lagom mjuka. 
 
Till detta tog jag ett paket fördigmarinerade kycklingklubbor som också sköter sig själva i ugnen. Sen torrostade jag solrosfrön som jag toppade med och serverade med keso och smörstekta champinjoner. Mums!

 
 
 
 
 

Lammstek och Potatisgratäng på Per Morbergs vis

Gjorde mitt livs första (ganska misslyckade) lammstek enligt Per Morbergs kokbok, receptet finns även här: http://www.recept.nu/per-morberg/varmratter/kott/lammstek-med-potatisgratang/ :) Otroligt gott blev det iallafall, även om jag inte riktigt fick till köttet. Den gratängen sen, gudalik! Kommer alltid att göra denna potatisgratäng i fortsättningen! Mycket smakrik.

 
 
 

RSS 2.0