Grahamsscones

Äntligen börjar jag mästra en av mina största svårigheter i köket, nämligen att baka bröd! Jag har försökt i många många år, men alltid har det varit något som blivit tokigt. Oftast har resultatet blivit cementkakor med degig mitten, eller klusterbomber som nån så fint beskrev mitt bröd en gång. Men nu har jag alltså lärt mig att baka scones, det är iallafall en god liten början i rätt riktning. Här kommer receptet som jag använder!

Ingredienser:
2½ dl vetemjöl
2 dl grahamsmjöl
2 tsk bakpulver
50 g margarin
2 dl mjölk
lite salt

Gör såhär:
  • Sätt ugnen på 250ºC och ta fram en plåt och antingen smörj den eller lägg på bakplåtspapper.
  • Blanda ihop torrvarorna i en bunke.
  • smält smöret och blanda det sedan med mjölken.
  • Blanda ihop alltsammans noga.
  • Dela degen i två och forma två platta bröd (ca 2 cm) på plåten.
  • Skär kryss och nagga bröden.
  • grädda i mitten av ugnen i ca 12 - 15 minuter.

Kommentarer
Postat av: aceah

Jättesnygga! :) Får testa scones någon dag, var längesedan nu...

2011-12-14 @ 14:37:32
URL: http://aceah.wordpress.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0