Kycklinggryta med Grönsaker
Ett utav mina absoluta favoritrecept! Magert kött och härliga grönsaker som blandas i sen smakrik och gräddig sås. Mums!
Gör såhär:
Ingredienser:
300g Kycklingfilé
1 burk champinjoner eller en dryg näve färska
1 st zuccini
1 st paprika (jag föredrar orange)
1 st grönsaksbuljongtärning
1 msk tomatpuré
2-3 st vitlöksklyftor
1 st gul lök
2 dl grädde
1 näve purjolök
körsbärstomater
örtsalt
Gör såhär:
- Gör i ordning grönsakerna i stora bitar, skala och klyfta löken. Hacka eller pressa vitlöken (pressad ger mer smak). Skär sedan kycklingen i ca 4-5 mm skivor.
- Stek kycklingen i en rymlig stekpanna.
- När kycklingen nästan är klar tillsätter du zuccini, svamp, paprika, lök, purjolök och vitlök.
- Fräs så att alltihopa får färg och tillsätt sedan allt utom tomaterna.
- Låt puttra i ca en kvart.
- Tillsätt tomaterna på slutet så att dom hinner bli varma.
- Smaka av med örtsalt.
Kommentarer
Trackback