Mild thaigryta med kyckling
En av mina favoriter i det thailänska köket :)
Ingredienser:
300 gram kycklingfilé skuren i tunna skivor, cirka 0,5 centimter
100 gram cashewnötter
1 liten klyftad gul lök
1 liten klyftad röd lök
Pressad vitlök
1 strimlad paprika
½ blomkål
½ broccoli
2-3 morötter skuret i slantar
½ zuccini skuret i halvmånar
8 matskedar oystersås
0,5 tesked thaifisksås (eller hellre svampsås om du får tag i det)
1 nypa socker
8 matskedar vatten
Mängden grönsaker är helt och hållet en smaksak, öka eller minska efter tycke och smak. Skär gärna stora bitar av grönsakerna. Du kan öven häva i t.ex. minimajs och vattenkastanjer.
Gör såhär:
1. Fräs kycklingen och stek på hög värme i cirka 3-4 minuter.
2. Tillsätt övriga grönsakerna i grytan och fräs dem hastigt tillsammans med kycklingen.
3. Tillsätt oystersås, vatten, svampsås och socker (blanda gärna ihop separat innan).
4. Rosta cashewnötterna och tillsätt dem i grytan.
5. Servera med jasminris.
